Жалко! България загуби драматично от Бразилия след тайбрек

Двата отбора изиграха страхотен мач във Варна
Обновена: 11 авг 2019 23:30 | 11 авг 2019 23:25, Александър Попов
97
Жалко! България загуби драматично от Бразилия след тайбрек
Снимка: БТА

Жалко! България загуби драматично от Бразилия с 2:3 гейма, а с това и възможността да се класира на Олимпийските игри в Токио. Повратният момент се оказа третият гейм, който загубихме с 30:32, след като водехме с 2:0.

Директната битка за мястото на Олимпийските игри в Токио 2020 в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна започна равностойно с размяна на точки.

Първото прекъсване дойде при 8:7 за България, след което Тодор Скримов заби ас за 9:7. След страхотни отигравания на Мартин Атанасов и грешки на бразилците резултатът набъбна до 13:8. Разликата стигна до 17:11, но и Бразилците направиха няколко точки, за да се стигне до 21:17. Драмата в гейма дойде след като бразилците намалиха до 23:24, но Светослав Гоцев донесе успеха на България в първата част с 25:23 с мощна атака през центъра.

Втората част започна отново добре за България, след като поведохме с 3:0. Преди това обаче контузия получи Тодор Скримов. При първото техническо прекъсване дойде при 8:6, а на второто увеличихме преднината до 16:12.

Втората част я спечелихме с категоричното 25:19.

Третата част бе най-оспорваната, като двата отбора се догонваха непрекъснато и разменяха водачество. При 20:20 Уолъс направи много добро отиграване и даде аванс на кариоките. Последва негов силен сервис и възможност да ни направят пробив, но след уникални отигравания в защита последва атака на Соколов за 21:21. Последва точка за Бразилия, а в следващата атака гостите имаха уникален шанс и след видеоповторение поведоха с 23:21. Гоцев върна точка, след което последва ас на Мартин Атанасов за 23:23. Атака на Розалин Пенчев бе хваната за блок, но Соколов възстанови равенството - 24:24.

Бразилците поведоха отново, но след това сбъркаха на сервис. Последва атомен сервис и ас на Цецо Соколов, но после последва аут и равенство 26:26. Лош пас към Розалин Пенчев доведе до блокада, с която кариоките поведоха, а после нашата блокада проработи за 27:27. Пенчев обаче сбърка началния удар и даде трети гейм бол за Бразилия. Атака на Соколов доведе резултата до 28:28. При 29:29 Соколов имаше възможност да изведе България напред, но атаката му излезе в аут. Розалин Пенчев изравни за 30:30, но бразилците отново излязоха напред. Розалин Пенчев атакува в аут и маратонския трети гейм бе спечелен от Бразилия.

Четвъртият гейм започна с леко предимство за Бразилия и първото техническо прекъсване дойде при 8:5.След добър сервис на Цветан Соколов и блокада на Виктор Йосифов резултатът бе намален до 8:9. Но нови грешки на нашите доведоха до 3 точки за Бразилия - 8:11.

Второто техническо прекъсване дойде при 14:16. Бразилците направиха комфорта си още по-голям с две последователни точки, а Пранди взе прекъсване при 14:18. До края на гейма Бразилия натрупа още по-голяма преднина, а нашите титуляри бяха запазени за тайбрека. В крайна сметка Бразилия спечели четвъртия гейм с 25:16.

Петият гейм тръгна точка за точка, като първи направихме пробив за 4:2. Равенството обаче веднага бе възстановено и на свой ред бразилците поведоха със 7:5. Последва прекъсване от Пранди, след което и успешна атака на Соколов. Двата отбора размениха игралните полета при 6:8 за гостите. Последва невероятно спасяване на Бруно, а българите не се разбраха при преминалата топка. Пенчев намали на 7:9, но бразилците си върнаха бързо преднината от три точки.

Силен сервис на Соколов и блокада на Йосифов ни върнаха надеждата, веднага последва прекъсване и се стигна до 9:11. Грешка в посрещането донесе нова точка за Селесао и в крайна сметка те затвориха гейма с 15:11.

Така пред националния отбор остава още една възможност да се класира за Токио на европейската квалификации през януари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
3
 
! Отговори
ФЕН преди 4 години
Гледам мачовете от италианското първенство! За съжаление това, което показва Ц.Соколов в националния отбор на България-няма почти НИЩО ОБЩО с играта му в Италия. Липсва му живеца, желанието за игра, показва някаква вялост, разсеяност /видно от биенето му на начален удар, което е недопостимо за неговото име и класа да прави толкова много грешки/.
80
0
 
2
 
! Отговори
България преди 4 години
"***" , знаят ли в Бразилия? От утре всички в жълто-зелено, за да докажете принадлежност предатели!Вярно, от третития гейм се отпуснахме, но....Преди това Ги Смачкахме.
79
0
 
2
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
БЬЛГАРИ ЮНАЦИ
78
0
 
1
 
! Отговори
топка преди 4 години
На 2 см на линията беше решаваща.Третиия бе обезнадевдаващ. Надявах се на тайбрека, като изпуснахме питомното, дивото трудно се гони. Наистина жалко!
77
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо загубата толкова ви изненадва ? Бразилия винаги са били класи над нашите льохмани. Изненадващо е че нашите пикльовци са успяли да вземат два гейма на Бразилия. Последната година отборът играе изключително лошо и логично натрупаха много загуби. С тази си игра България няма място на олимпийският турнир.
76
0
 
9
 
! Отговори
Питащ преди 4 години
Цецо Соколов, играещ в Италия и Ц.Соколов играещ за България, са съвсем различни....! Защо ли......?
75
3
 
3
 
! Отговори
ФЕН преди 4 години
Ако не беше контузията на Тошко Скримов и смяната му с Р.Пейчев-трети гейм и победата щеше да бъде наша...! Голямо разочарование........!
74
0
 
2
 
! Отговори
До 339 преди 4 години
75 ли имаш предвид??
73
0
 
1
 
! Отговори
339 преди 4 години
85 е казал всичко.
72
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В третия гейм се самопобедихме .Поне 6 точки дадохме на бразилците от грешки в сервиса. От там нататък уйде коньо в ряката.
71
3
 
13
 
! Отговори
Разочарован преди 4 години
Ака бяхме били , то нямаше да бъде по български! Колко пъти, в калко спорта, стават такива обрати? Според мен слаба психика, разсеяност, изключително слаб сервис / 2/3 брак/. Недопостимо е да си правиш експеримент в края на гейма със сервис..! Статистиката може да сочи Соколов /очаквах друг Соколов, а не този/ и Р.Пенчев с доста точки, но в крайна сметка те са главните виновници за загубата. Салпаров да си обере емоциите, с неговото скачане по телата на останалите, които разсейват .Токио-сбогом!
70
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След втория гейм БГ-волейболисти се предадоха и рухнаха психически.............след това резултата беше предрешен в полза на бразилците!!!
69
6
 
2
 
! Отговори
Андроид преди 4 години
До Шоп, верно си *** като Шоп, шопеее в Лондон/2012/, треньор беше Найден Найденов! С помощник Камило Плачи, които по късно стана и селекционер за кратко...
68
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слаба психика в решителните моменти показаха БГ-волейболисти!!!
67
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ме е яд...толкова когато Федерер загуби спечелен мач тази година на Уимбълдън на финала срещу Джоко.
66
6
 
5
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
БЬЛГАРИ ЮНАЦИ ДА ЖИВЕЕ БЬЛГАРИЯ
65
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От федерацията платиха на бразилците за два гейма да не сме резил като домакини.По принцип ако имаше държава , политика за спорта, нормална федерация и т.н. тези момчета имат потенциал да се развият и да не се излагат , но за съжаление реалността е друга.Поне платиха за два гейма за да има шоу .Както в древния Рим важното е да има малко хляб и зрелища за народа, за да не се бунтува и да не мисли за реалността. А реалността е страшна . Бойко приватизира държавата и обслужва началниците.
64
11
 
12
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Айде,Пранди да си събира катуно и да заминава за Жабария ! В Лондон Радо Стойчев му класира отбора и тоя обра лаврите,ама сега Радо го нямаааа...
63
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям срам.
62
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на нашите момчета.Играха страхотно.

Спонсорирани публикации